CBC U-16 Toernooi 2016

13165956_1095901007140129_8575757930159167049_n

Suriname gaat naar de CBC U-16 Kampioenschappen in Guyana. Sinds de SBA weer volwaardig lid is van de CBC, is besloten om optimaal te participeren aan de kampioenschappen die door de CBC geörganiseerd worden. Hiermee willen wij dat Suriname zich weer profileert binnen het basketbal gebeuren in het Caribisch gebied.

Nadat we in 2015 met onze senioren Heren selectie mee hebben gedaan aan de Caribische kampioenschappen te Tortola, waarbij wij op de 5e plaats zijn geëindigd, is het nu de beurt aan onze jongens en meisjes onder de 16 jaar om een goed resultaat te bereiken. Suriname zal dit jaar voor het eerst meedoen aan de U-16 Caribische kampioenschappen, welke gehouden worden in Guyana.

De SBA heeft gemeend dat de jongeren hun krachten ook moeten meten met hun leeftijdsgenoten van het Caribisch gebied, zodat bekend is wat ons niveau is in de regio. De basketballers krijgen de kans om met het internationaal toernooi mee te doen en om ons land op een waardige wijze uit te dragen. Verder moet het een stimulans zijn voor onze basketballers om zich nog meer in te zetten om de basketbalsport naar een hoger niveau te brengen.

Zie promo link: https://youtu.be/K1zgQksGBiY

De U-16 Caribische kampioenschappen zijn voor het laatst gehouden in 2008 te Sint John’s in Antigua. Bij de jongens en meisjes werd de winnaar Bahamas.

Aan de U16 Caribische kampioenschappen in Guyana nemen de volgende landen deel:

Jongens (10 landen): Guyana, Antigua, Aruba, Bahamas, Barbados, British Virgin Island, Dominica, Jamaica, Trinidad & Tobago en Suriname. Suriname is ingedeeld in poule B met Aruba, Guyana, Jamaica en Trinidad en Tobago.

Meisjes (7 landen): Guyana, Antigua, Bahamas, Barbados, British Virgin Island, Trinidad & Tobago en Suriname. Suriname is ingedeeld in poule B met Bahamas en Trinidad en Tobago.

Voor de jongens is het toernooi van 2 – 10 juli 2016 en voor de meisjes is het van 10 – 17 juli 2016.

Wij gaan ervoor! Go Suriname!