Doe Mee!

Maak met jouw vrienden een team en doe mee aan de SBA 3x3 toernooien!

Maak een team met minimaal 4 personen en schrijf je in. Je hoeft ook geen pro in basketbal te zijn, het is open voor een ieder. Deelname is gratis.

Ook zijn er prijzen voor het kampioensteam per klasse Open klasse -> SRD 500,- per speler U18 klasse -> SRD 300,- per speler U15 klasse -> SRD 100,- per speler U13 klasse -> medaille per speler

We zullen een MC, DJ & lots of entertainment hebben. See you there! Doe mee! Voor meer informatie en inschrijving: https://sba.sr/3x3/ Probeer ook de FIBA 3x3 Android of iOS app, daarin kun je ook de registratie doen.

Heb je vragen? Bel/Whatsapp naar +597 8595063 of stuur een mail naar 3x3@sba.sr.

Play_Store
App_Store

Wat is 3x3 basketbal?

3x3 basketbal is een aparte discipline binnen de basketballsport en hanteert dan ook andere regels dan het traditionele (5x5) basketbal.  Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. De wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld op één basket. Verder zijn dit belangrijke afwijkende regels ten opzichte van het traditionele basketball:

  • Er is één officiële bal, met het gewicht van een herenbal en het formaat van een damesbal;
  • Officiële wedstrijden duren 10 minuten of totdat een team 21 punten behaald;
  • Er is een 12-seconden schot clock in plaats van 24 seconden. Binnen deze tijd dient een team te scoren of een scoringspoging te doen;
  • Er is geen driepuntslijn, maar een tweepuntslijn. Elke score achter deze lijn is 2 punten waard, elke score er binnen telt voor 1;
  • Er zijn geen persoonlijke fouten, maar teamfouten;
  • Zodra een team een score maakt mag het andere team het spel direct voortzetten door de bal te dribbelen of te passen. Zodra een team buiten de tweepuntslijn is geweest mag er weer gescoord worden.

Met name deze laatste regel zorgt voor het dynamische en spectaculaire spel waar 3x3 basketball om bekend staat. (Bron: NBB)

#mastersofthestreetz
#3x3