Hannaslust here we come!

Op zaterdag 20 april a.s. organiseert de SBA een 3x3 grassroots event te Hannaslust. Het grassroots event houdt in dat er o.l.v. experts de buurtkinderen en actieve spelers de basis van de 3x3 wordt aangebracht. Ze zullen dan onderling partijtjes tegen elkaar spelen. Op deze manier worden er meer spelers verworven voor de sport en tegelijkertijd wordt het ook een leuke sportdag voor de buurt.

Er zal tijdens dit event met de U13 en U15 jongens en meisjes gewerkt worden. U bent van harte welkom op zaterdag 20 april vanaf 10:00 op het BCW basketbalveld aan de Marakastraat.

De inschrijving is open voor de U13 & U15 die nog 2 of 3 vrienden kunnen mobiliseren om als team mee te doen. Registratie kan hieronder, meer informatie kan ook opgevraagd worden door te mailen naar 3x3@sba.sr of te bellen/whatsappen naar 597-8595063.

Play_Store
App_Store

Wat is 3x3 basketbal?

3x3 basketbal is een aparte discipline binnen de basketballsport en hanteert dan ook andere regels dan het traditionele (5x5) basketbal.  Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. De wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld op één basket. Verder zijn dit belangrijke afwijkende regels ten opzichte van het traditionele basketball:

  • Er is één officiële bal, met het gewicht van een herenbal en het formaat van een damesbal;
  • Officiële wedstrijden duren 10 minuten of totdat een team 21 punten behaald;
  • Er is een 12-seconden schot clock in plaats van 24 seconden. Binnen deze tijd dient een team te scoren of een scoringspoging te doen;
  • Er is geen driepuntslijn, maar een tweepuntslijn. Elke score achter deze lijn is 2 punten waard, elke score er binnen telt voor 1;
  • Er zijn geen persoonlijke fouten, maar teamfouten;
  • Zodra een team een score maakt mag het andere team het spel direct voortzetten door de bal te dribbelen of te passen. Zodra een team buiten de tweepuntslijn is geweest mag er weer gescoord worden.

Met name deze laatste regel zorgt voor het dynamische en spectaculaire spel waar 3x3 basketball om bekend staat. (Bron: NBB)

#mastersofthestreetz
#3x3