Doe Mee!

De Surinaamse Basketbal Associatie(SBA) zal de Masters of the Streetz U18 Edition op 25 februari 2019 organiseren. Dit 3x3 toernooi zal bestaan uit een Heren U18 Klasse waarbij 16 teams tegen elkaar zullen uitkomen en aan het eind van de dag een winnaar wordt gekroond, het winnend team komt in aanmerking voor SRD 2000,-.

De speellocatie is Plein van 12 Mei waarbij de toegang vrij voor een ieder is, het toernooi start om 16:00u. Ook zullen diverse mini basketball challenges afgewerkt worden naast de attracties en entertainment die aanwezig zullen zijn.

Schrijf je in indien je 18 jaar of ouder bent en je nog 2 tot 3 vrienden mobiliseren om mee te doen. Registratie kan hieronder , meer informatie kan ook opgevraagd worden door te mailen naar 3x3@sba.sr of te bellen/whatsappen naar 597-8595063.

Play_Store
App_Store

Wat is 3x3 basketbal?

3x3 basketbal is een aparte discipline binnen de basketballsport en hanteert dan ook andere regels dan het traditionele (5x5) basketbal.  Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. De wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld op één basket. Verder zijn dit belangrijke afwijkende regels ten opzichte van het traditionele basketball:

  • Er is één officiële bal, met het gewicht van een herenbal en het formaat van een damesbal;
  • Officiële wedstrijden duren 10 minuten of totdat een team 21 punten behaald;
  • Er is een 12-seconden schot clock in plaats van 24 seconden. Binnen deze tijd dient een team te scoren of een scoringspoging te doen;
  • Er is geen driepuntslijn, maar een tweepuntslijn. Elke score achter deze lijn is 2 punten waard, elke score er binnen telt voor 1;
  • Er zijn geen persoonlijke fouten, maar teamfouten;
  • Zodra een team een score maakt mag het andere team het spel direct voortzetten door de bal te dribbelen of te passen. Zodra een team buiten de tweepuntslijn is geweest mag er weer gescoord worden.

Met name deze laatste regel zorgt voor het dynamische en spectaculaire spel waar 3x3 basketball om bekend staat. (Bron: NBB)

#mastersofthestreetz
#3x3