Love The Game – 3×3 Toernooi 2016

De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) organiseert, in nauwe samenwerking met de Caribbean Athletic Improvement Agency (CAIA), een groot sportevenement genaamd “Love The Game”.
“Love The Game” is het eerste FIBA-endorsed 3-vs-3 tournament in Suriname. Het bijzondere van dit evenement is de “FIBA- endorsement” welke inhoudt dat het een officieel FIBA evenement is, waarbij de participerende spelers en de SBA als federatie, FIBA rangpunten zullen vergaren.
“Love The Game” is de eerste stap in de richting van een bijzonder, jaarlijks terugkerend sportevenement in Suriname. Het uiteindelijke doel is om meer kansen te creeren voor onze jeugd en zich te ontwikkelen via participatie in basketbal.
Voor dit toernooi zijn er 2 categorieen van elk 16 teams opgezet nl.:
• Male Main division (18+)
• Youth division (U- 18)
Elke categorie zal opgedeeld worden in 2 pools, die elkaar eerst in een open ronde zullen ontmoeten, gevolgd door een knock out ronde. De top teams zullen beloond worden met geldprijzen en medailles en niet te vergeten de “braging right” voor “the first Love The Game tournament” in Suriname.
Na een tweede officiele Surinaamse “FIBA-endorsed” evenement zullen de beste participanten via de SBA in de gelegenh eid worden gesteld om mee te doen aan grotere internationale toumamenten zoals:
• Olympic Tournaments
• 3×3 World Championships (incl. U18)
• Zone Championships (incl. U18)
• The 3×3 World Tour & 3×3 All Stars
De registratie voor SBA-leden is officieel opengesteld vanaf 10 november 20 16 en loopt tot en met 9 december 2016. Op 15 december 2016 worden alle participanten verwacht tijdens de officiele teach-in, welke gehouden zal worden in Hotel Ramada aan de Kleine Waterstraat.
U wordt verder op de hoogte gehouden en ook uw bijzondere aandacht voor de inschrijfperiode.