Suriname organiseert Caribische kampioenschappen 2018

“Suriname organiseert in juni dit jaar de Caribische Basketbal Kampioenschappen voor dames en heren, dus starten wij met een verkorte competitie”, zegt Henk Rahan aan Starnieuws. Rahan is de competitieleider van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). De competitie start vandaag en moet uiterlijk 31 mei afgelopen zijn. Dit houdt in dat de SBA de competitie met twee maanden heeft moeten inkorten.

Aan de Caribische kampioenschappen doen bij de dames acht landen mee en bij de heren tien. De SBA organiseert samen met de Caribische Basketbal Confederatie (CBC) het toernooi. Als gastland moet Suriname de accommodatie en logistieke voorzieningen verzorgen. In het eerste weekend van februari wordt ook de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de CBC in Paramaribo gehouden.

“Het competitiesysteem is in overleg met de verenigingen aangepast. De SBA heeft de verenigingen twee opties gegeven. Het normale competitieschema draaien in januari tot en met mei én de periode juli tot en met augustus, of de verkorte versie. Ze hebben gekozen voor de verkorte competitie, met dien verstande dat de nieuwe competitie in november moet starten,” deelt Rahan mee.

De SBA competitie bestaat uit elf klassen: heren hoofdklasse; dames hoofdklasse; heren eerste klasse; heren tweede klasse; jongens U-19; meisjes U-19; jongens U-16; meisjes U-16; U-14; de U-12 en de U-10 klasse. In totaal nemen 12 verenigingen met 65 teams deel aan de nieuwe competitie.

Bron: http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/45105