FIBA: Steun nodig voor groei van nationale bonden

Van l-r: ATV-Manager Guno Cooman, CBC vicevoorzitter Patrick Haynes, FIBA- president Horacio Muratore, minister Joan Dogojo, SOC-voorzitter Ramon Tjon-A-Fat, CBC-voorzitter Glyne Clarke, SBA vicevoorzitter Conrad Issa en Fiba Americas president Usie Richards. (Foto: Edward Troon)

“De International Basketball Federation (FIBA) en FIBA Americas zijn zich ervan bewust dat, op het Amerikaanse continent, geen enkele nationale bond kan groeien en zich ontwikkelen zonder de steun van zowel het bedrijfsleven als de overheid,” zei Usie Richards tijdens de openingsceremonie van de Ordinary Assembly van de Caribische Basketbalconfederatie (CBC) zaterdag 3 februari j.l. in Ramada Paramaribo Princess.

Richards, president van FIBA Americas, bedankte Telesur uitbundig voor support aan de Suriname Basketbal Associatie (SBA) met het organiseren van de Ordinary Assembly én het prekwalificatietoernooi van de FBA wereldkampioenschappen in 2012. Telesur-vertegenwoordiger Guno Cooman deelde mee dat het ondersteunen van sportorganisaties en sportevenementen onderdeel van de sociale verantwoordelijkheid is van het bedrijf, “omdat we geloven dat we door sport een gezonde levensstijl en nog veel meer goede waarden in het leven ondersteunen en promoten”.

Conrad Issa, vicevoorzitter van de SBA, zei dat Suriname na bijna twintig jaar afwezigheid, vanaf 2012 weer actief lid is van de internationale organisatie. “Sinds 2015 heeft Suriname met de nationale selecties deelgenomen aan toernooien van de CBC. Wij zijn blij om weer deel van de CBC familie te zijn.” De SBA is middels een stappenplan bezig met het introduceren en uitvoeren van de nieuwe FIBA richtlijnen op het gebied van administratie en spelregels.

Ramon Tjon-A-Fat, voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité, benadrukte de betrouwbaarheid van de SBA. “Het is goed om te melden dat de SBA, haar jaarverslagen heeft ingediend tot het einde van 2016 en alle SOC-donaties rechtvaardigde.” De basketbalorganisatie heeft een ondersteuning van dertigduizend Amerikaanse dollars voor de nationale selectie ontvangen uit de pot van het Olympic Solidarity-programma.

Minister Joan Dogojo van Sport en Jeugdzaken zei dat, “het organiseren van het CBC kampioenschap in Suriname, zonder enige twijfel een nieuwe mijlpaal zal zijn in de geschiedenis van de SBA”. Zij verzekerde de buitenlandse gasten dat het ministerie de relatie met SBA verder zal uitdiepen.

Bron: Starnieuws