3×3 Scholenbasketbal

Na een grondige evaluatie van de scholen competitie 2014/2015/2016, maar nog meer in lijn met de huidige FIBA richtlijnen, heeft het bestuur van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA), het genoegen u uit te nodigen voor een belangrijke vergadering.
Op deze vergadering wil de SBA haar plannen met betrekking tot scholenbasketbal met u bespreken.

In goed overleg met de FIBA en in samenwerking met de Nederlandse Ambassade, heeft het bestuur een 3 jaar plan uitgewerkt om 3×3 basketbal in Suriname te gaan ontwikkelen. Het concept is heel anders dan de competitie die wij eerder in NIS hebben afgedraaid.

Belangrijke punten:

  • Uitsluitend 3×3 basketbal voor jongens en meisjes in diverse leeftijdscategorieën
  • Het hanteren van een “Take it to the School” of “Take it to the Street” concept
  • De wedstrijden altijd koppelen met entertainment door middel van een “house” DJ en diverse optreden zoals dans en zang (Urban)
  • Verzorgen van een Train de Trainer’s cursus 3×3 in samenwerking met de ISA (International Sports Alliance) zie programma
  • Uitwerken jaarprogramma 2018
  • Het vaststellen van de leeftijdsgrens

Plaats: Lalarookh Gebouw 2
Datum: woensdag 14 maart 2018
Tijd: 20:00 – 21:30

De FIBA President heeft bij het Congres in Hong Kong en tijdens zijn verblijf in Suriname in februari 2018 de voordelen van 3×3 basketbal voor landen als Suriname en de regio uitvoerig uitgelegd. De basis voor de ontwikkeling van deze relatief nieuwe tak van sport ligt voornamelijk bij de scholen en in de diverse woonwijken.

Met dank aan vooral de Nederlandse Ambassade voor het vertrouwen om dit project voor een groot deel voor 3 jaren te ondersteunen, is de SBA organisatorisch nu ook ready om 3×3 basketbal verder te gaan ontwikkelen in Suriname.

Verder is het goed om te vermelden dat de SBA nu al 2 jaar ook een UI0 competitie/toernooi 3×3 organiseert.

Wij hopen de vertegenwoordigers van alle scholen te zien op de vergadering zodat wij dit mooi plan gezamenlijk kunnen uitvoeren en onze jongeren op een positieve manier kunnen bezighouden met sport en creatieve expressie.

De vertegenwoordigers kunnen hun aanwezigheid bevestigen via het Secretariaat van de SBA op het telefoonnummer 521120 (8:30 – 12:30u) of via de mail secretariaat@sba.sr.