Rosebel Gold Mines faciliteert trainingskamp nationale basketbalselectie

Rosebel Gold Mines N.V. (“Rosebel”) heeft van 30 maart tot en met 1 april 2018 een trainingskamp voor de nationale basketbalselectie van Suriname gefaciliteerd. Het trainingskamp is onderdeel van intensieve voorbereidingen voor deelname aan de Caribbean Basketball Confederation (CBC)
Championships, die in juni 2018 zullen plaatsvinden.

Meer dan tien Caraïbische landen zullen deelnemen aan de kampioenschappen en Suriname heeft de eer om als gastheer hierbij op te treden.

De nationale selectie, onder leiding van de selectietrainer Ludwig Belgrave en assistent-trainer Gilbert Soesman, bestaat uit tien top-basketballers uit de lokale competitie aangevuld met enkele talentvolle jeugdspelers. Dit trainingskamp is enorm belangrijk voor de voorbereidingen van de nationale selectie op de CBC Championships, omdat de deelnemers hierbij worden gevormd en voorbereid met een “winnaars mindset”.

Rosebel heeft de nationale selectie kunnen accommoderen, zodat zij zich optimaal kan
voorbereiden om Suriname waardig uit te dragen op het aanstaande toernooi. De basketballers hebben zich de afgelopen drie dagen volledig kunnen terugtrekken op het complex van Rosebel te Brokopondo, waarbij ze volledig gebruik hebben kunnen maken van het basketbalveld, de gym en overige kamp- en trainingsfaciliteiten. De doelstelling van de trainers om te streven naar excellentie geniet in het bijzonder de volle ondersteuning van Rosebel. Het bedrijf houdt zich ook steeds weer bezig met
nationale talentontwikkeling, als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Als je grote presentaties wilt bereiken is het belangrijk om een sterk team te zijn. We focussen ons op teambuilding, snelheid, conditie opbouwen en het aanscherpen van de techniek. Een trainingskamp bevordert verder de saamhorigheid, verdraagzaamheid onder de spelers en hierbij krijgen ze de gelegenheid om elkaar onderling beter te leren kennen. We hebben een strak programma uitgezet om het maximale uit de spelers te halen. De spelers worden ook begeleid in het nuttigen van gezonde voeding en het op na houden van een gezonde levensstijl. We zijn blij dat het ons is gelukt om in samenwerking met Rosebel dit trainingskamp op te zetten,” aldus trainer Ludwig Belgrave.

Xaviro van Ams, teamcaptain, geeft aan dat de voorbereidingen naar het toernooi vlot verlopen en dat zij hun best zullen blijven doen om Suriname op een waardige wijze te vertegenwoordigen. In 2015 heeft Suriname in Tortola, British Virgin Islands de vijfde plaats behaald tijdens de CBC Championships, dus dit jaar streven zij naar een hogere positie.

Rosebel is enthousiast om een bijdrage te hebben mogen leveren aan de voorbereiding van het nationale team en wenst de selectie enorm veel succes toe.

Bron: https://www.srherald.com/sport/2018/04/03/rosebel-gold-mines-faciliteert-trainingskamp-nationale-basketbalselectie/