Take it to the Streetz – TBL Succesvol Afgewerkt

Het was een top weekend voor 3×3 basketbal in Suriname op 6 oktober jl. . Het Masters of the Streetz “TBL Edition” 3×3 basketbal toernooi werd op het parkeerterrein van TBL afgewerkt. Een dag vol entertainment en spannende wedstrijden waarbij het publiek getrakteerd werd op street basketball.
Bij 3×3 basketbal heeft ieder team 3 spelers en maximaal 1 wissel. Een wedstrijd duurt 10 minuten en eindigt met wie het meest scoort of eerst 21 punten behaalt. Gespeeld wordt op een half court waarbij die doorgaans outdoor is.

Gestart werd met de Meisjes U15 klasse, Ballers Sisters en Splash Sisters waren gereed om onderling uit te maken wie de beter was. Beide teams hadden een verdedigende opstelling aangenomen maar het was Splash Sisters die de wedstrijd won met 4 tegen 2. Janessa Reiziger, Jeneska Ligeon en Shakya Peroti zaten in het winnend team.

Hierna was het de beurt van de Heren U18 klasse die in actie moest komen. Totaal 8 teams hadden zich aangemeld waarbij zij werden verdeeld in 2 poules van 4 teams elk. De beste 2 teams van iedere poule kwamen kruislings tegen elkaar uit volgens het knock-out systeem.
Na de poule wedstrijden waren The Gunners en Pantherboys van poule A doorgestroomd, in poule B waren dat Team Young en Dream Team. Hierna schakelde The Gunners hun tegenstander, Dream Team, uit met 9 tegen 17 punten in de eerste semi-finale matchup. De tweede semi-finale wedstrijd ging tussen Team Young en Pantherboys waarbij Team Young domineerde met 14 tegen 6 punten.
De finale tussen Dream Team en Team Young werd een waardige finale. Het was een gelijk opgaande strijd maar in de laatste minuten van de wedstrijd nam Team Young een voorsprong en gaf die niet meer uit handen; zij wonnen de strijd uiteindelijk met 10 tegen 17 punten. Het kampioensteam bestond uit Archinio Prado, de ervaren Andrew Blijd, Danzel Anantoewe, en Dongee Stedenburg.

Er was een vrij goede opkomst in de Dames Open Klasse, maar liefst 6 teams zijn komen opdagen. Ook hier werd het poule systeem toegepast van 3 teams elk waarbij de winnaars van iedere poule rechtstreeks in de finale tegen elkaar uitkwamen.
In de finale zagen wij Hoopsters tegenover Rialto. De dames van Rialto hebben alles ingezet om de winst naar binnen te halen, na de 10 minuten werd de wedstrijd met een score van 3 tegen 7 in hun voordeel beslist. Gabriëlla Marica, Kimberly Tolud, Shawmika Kemper en Zanilya Sanches van Rialto waren enorm trots op hun prestatie.

De avond werd afgesloten met de Heren Open Klasse waar 9 teams zich hadden aangemeld. Hier werd het knock-out systeem toegepast waarbij steeds de winnaar een ronde verder gaat totdat de finale werd bereikt.
In de eerste semi-finale kwamen Natin 1 en The Champs tegenover elkaar uit. Het ging zeer spannend aan toe, Natin 1 had een goede voorsprong maar zij konden The Champs het scoren niet beletten. De eindstand werd 6 tegen 9 waarbij The Champs naar de finale mochten.
De tweede semi-finale wedstrijd werd pas op de laatste seconden beslist. The Saiyans hadden enorme moeite met Yung Bull’s, zij zagen een voorsprong teniet gaan in de laatste minuten van de wedstrijd. Echter gaven zij de hoop niet op, een laatste 2-point jumpshot in de laatste seconden van de wedstrijd bracht de beslissing en The Saiyans plaatsten zich voor de finale.
The final game was tussen The Champs en The Saiyans. De strijd was gelijk opgaand totdat The Saiyans aan concentratie verlies leed, hier maakte The Champs goed gebruik van en zagen erop dat hun shots tot punten werden omgezet. De wedstrijd eindigde met een score van 12 tegen 5 waarbij The Champs inderdaad tot kampioen werd gekroond. Anfernee Dongo, Donyell Samson, Shankar Persaud en Shoun Dongo hebben The Champs goed vertegenwoordigd.

De organisatie blikt tevreden terug naar een geslaagd evenement. Maar liefst 78 spelers verdeeld over 25 teams, in 4 verschillende klassen kwam in actie. TBL Cinemas zijn wij erkentelijk voor het beschikbaar stellen van hun parking lot. Bijzondere dank gaat uit naar de Nederlandse Ambassade die het Masters of the Streetz initiatief ondersteunt.

Zie alle resultaten en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via:
Facebook: https://facebook.com/3x3sur/
Website: https://sba.sr/3×3