FIBA Secretary General Patrick Baumann Heengegaan

Het bestuur van de SBA heeft op zondag 14 oktober 2018 het schokkend nieuws ontvangen van het plotselinge heengaan van Dhr. Patrick Baumann, FIBA Secretary General.

Het SBA bestuur Sardjoe heeft direct na haar aantreden haar lidmaatschap bij de FIBA geheractiveerd.  Zowel ondergetekende als Dhr. Henk Rahan (Competitie Leider SBA) hebben de grote veranderingen binnen de FIBA die geleid werden door Dhr. Baumann als positief ervaren.

De heer Baumann heeft in zijn functie als Secretary General ervoor gezorgd dat de statuten en het competitie systeem aangepast en verbeterd werden. Deze wijzigingen moeten ervoor gaan zorgen dat de  basketbalsport commercieel betere exposure krijgt en dat zijn doel om basketbal tot grotere hoogte te leiden moet worden gerealiseerd.

Vooral zijn inzet m.b.t. het 3×3 basketbal zal altijd geprezen worden.

Hij heeft vrijwel eigenhandig deze sport op de wereldkaart gezet en wist door zijn enthousiasme vele FIBA leden te motiveren om 3×3 basketbal in hun land en regio op te starten.

Via deze link kan het officieel bericht namens de International Olympic Committee (IOC) nagelezen worden.

De basketbal wereld zal deze grote sportman en harde werker erg missen. De condoleances aan de familie alsook de gehele basketbal gemeenschap, namens de SBA.