Team Plussers 3X3 U18 Kampioen

De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) in samenwerking met de Chinese Ambassade in Suriname, hebben op 25 februari met succes het 3X3 basketbal toernooi georganiseerd in de U18 klasse. Het geheel werd afgewerkt op het Plein van 12 Mei waarbij ook het publiek van de omgeving kon genieten van street basketball.
Aan dit toernooi hebben 6 heren teams met in totaal 24 spelers deelgenomen. De teams hebben eerst een poule ronde afgewerkt, hierna mochten de top 4 teams naar de finale doorstromen.

Bij 3×3 basketbal komen 3 spelers per team tegen elkaar uit op een halve basketbal veld. De team die binnen 10 minuten de meeste punten scoort of als eerste 21 punten behaalt, wint de wedstrijd. Er zijn ook iets andere basketbal regels van toepassing waaronder; een succesvolle score binnen de 3-puntslijn telt als 1 punt en daarbuiten is het 2 punten waard.

De eerste semi-finale was tussen Team Plussers en De Schakel. Het werd een vrij eenzijdige strijd tussen deze twee teams. Team Plussers scoorde consistent en wonnen de ontmoeting uiteindelijk met 16 tegen 9.
De tweede semifinale ging tussen The Tigers en Young stars. Deze teams waren wel tegen elkaar opgewassen en na de reguliere 10 minuten was de score 9 – 9 gelijk. In de verlenging wist Youngstars als eerst een voorsprong van 2 punten op te bouwen en zo de wedstrijd te winnen met 9 tegen 11.

De finale ging tussen Team Plussers en The Young Stars. Team Plussers nam vanaf het begin een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. In de laatste minuten van de wedstrijd werd de verediging ook opgevoerd. De tegenstander kreeg onvoldoende kans om terug te komen waardoor Team Plussers uiteindelijk de wedstrijd met 15 – 10 won. Met deze overwinning mag Team Plussers zich het beste U18 3×3 team van Suriname noemen. Team Plussers bestond uit Weibolt Lordenzio, Anantoewe Danzel, Amelo Rivano en Kloppenburg Chevaro. Bij Youngstars bestond het team uit Promes Archell, Sield Vitone, Cairo Russel en Josafath Donnagey.

Met het winnen van het toernooi kwam Team Plussers in aanmerking voor de hoofdprijs van SRD 2,000,- . De organisatie blikt tevreden terug en wenst de deelnemers, sponsoren en ondersteuners te bedanken voor de geleverde bijdrage.