Harold Meinzak Suriname’s Eerste FIBA Referee Instructor

Het is de Surinaamse Basketbal Associatie een waar genoegen om met u te mogen delen dat dhr. Harold Meinzak, Suriname’s eerste FIBA Referee Instructor is. Hij deed mee aan het FIBA Referee Instructor Program (FRIP) niveau 1 in Panama.

Dit programma is gericht op het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige levering van scheidsrechteronderwijs op globaal, regionaal en nationaal niveau. Het programma biedt een kader om de levering van hoogwaardig officieel onderwijs mogelijk te maken, wat op zijn beurt zal leiden tot een meer consistent internationaal programma voor de ontwikkeling van scheidsrechters, en dit zal leiden tot meer scheidsrechters die beter worden ondersteund.

Niveau 1 Nationaal:

Hierbij vindt er een selectie plaats door de nationale federatie, maar gevalideerd door FRIP kwalificatie niveau 1 door FIBA/regionaal bureau. Geregisseerd door de nationale federatie met FIBA richtlijnen en werkmethoden.

Dhr. Meinzak is nu FIBA-contact voor de nationale federatie voor het officiëren, betrokken bij het selectieproces voor FIBA-scheidsrechters, scouting en het identificeren van getalenteerde scheidsrechters en zal toezicht houden op de scheidsrechtertraining in de nationale federatie.

Meinzak heeft, ondanks zijn druk schema, het beste van zich bewezen om deze mijlpaal te behalen voor Suriname en werd genomineerd als één van de drie besten.

Wij zijn heel erg trots met het behaalde resultaat en hebben het volle vertrouwen erop dat dhr. Meinzak zal helpen bijdragen aan het verder ontwikkelen van het niveau van onze scheidsrechters. Proficiat!

Op de foto hieronder staan in het midden: Harold Meinzak, links van hem staat Carl Jungebrand (Head of Refereeing FIBA) en rechts Geraldo Fontana (FIBA Referee Manager, Americas).