Imanuel Zorgvol in de spotlight bij FIBA

 

PARAMARIBO (Suriname) – Op zestienjarige leeftijd en met een lengte van meer dan twee meter, arriveerde Imanuel Zorgvol in Puerto Rico met een bagage vol dromen om het FIBA ​​Youth Development Camp bij te wonen.

Vier dagen later ging hij terug naar Suriname met een plan en de zekerheid dat hij goed op weg is om gekozen te worden voor de All-Star Five van het kamp. “Het was een geweldige ervaring. Ik heb het naar mijn inzichten ook goed gedaan. Het personeel was goed, ze deden het geweldig. Mijn teamgenoten kunnen top basketbal spelen, ‘zei een emotionele Zorgvol tegen FIBA.basketball, toen de YDP werd afgesloten.

Conrad Issa, voorzitter van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA), is van mening dat dit niet alleen een persoonlijke prestatie van Zorgvol is, maar ook een collectief succes voor de SBA en haar inspanningen om basketbal te ontwikkelen in Suriname als Zuid-Amerikaanse land. “Suriname is zeer vereerd dat er twee spelers zijn uitgekozen voor het Youth Development Camp in Puerto Rico,” zei Issa.

“Imanuel heeft heel hard gewerkt. Het mooie van hem te hebben gekozen is, dat sinds we drie maanden geleden zijn begonnen met voorbereiden, hij ook de speler is geweest met de grootste vooruitgang. Dit is een hoogtepunt voor ons. De hoge mate aan motivatie die deze jongen heeft gekregen, sinds hij werd gekozen, opgemerkt en gezien, zal een ongelooflijke impact hebben op zijn basketbalcarrière. “🙌🏻

Lees het volledig artikel via:
http://www.fiba.basketball/news/the-fruits-of-suriname-s-imanuel-zorgvol-s-hard-work

Foto: FIBA