FIBA Mini Basketball Convention 2019

FIBA organiseert de Americas Mini Basketball Convention van 12 tot en met 16 december 2019 in San Salvador, El Salvador. Afgevaardigden van verschillende Amerikaanse nationale federaties zullen dit evenement bijwonen tezamen met vertegenwoordigers van de FIBA en International Basketball Foundation (IBF).

Mini Basketball is een spel voor jongens en meisjes. Het is een aanpassing van het basketbalspel aan de behoeften van kinderen. Het doel van Mini-Basketball is om kinderen van alle niveaus kansen te bieden.

Het basketbalspel wordt gespeeld met een grote bal, op baskets die te hoog zijn voor de meeste kinderen. In Mini-basketbal wordt de bal verkleind en worden de hoogte van de planken en de basket verlaagd. Basketbal heeft veel technische regels en in Mini-Basketball zijn deze geminimaliseerd.

Lees meer hierover op deze link.

Vanuit Suriname en namens de SBA zal Rian Jambo, zelf coach/trainer en speler, dit evenement bijwonen en de nodige skills opdoen en meenemen voor onze Surinaamse basketbal gemeenschap.