Yellow Birds wint met 2-1 van BCW

In de best-of-three serie tussen Yellow Birds en BCW, was het uiteindelijk Yellow Birds die als overwinnaar uit de strijd kwam met een 2-1 overwinning. 

De eerste wedstrijd begon met een verrassing toen BCW de overhand kreeg en deze naar hun kant trok. Het leek erop dat Yellow Birds even op zoek moest naar hun ritme, en BCW profiteerde hiervan om de eerste game binnen te slepen.

Echter, Yellow Birds liet zien waarom ze als een van de top teams werden beschouwd in game 2 en 3. Ze herstelden zich met vastberadenheid en vasthoudendheid, en lieten geen ruimte voor twijfel over wie het sterkere team was. De overgang van verlies naar twee opeenvolgende overwinningen was een opmerkelijke prestatie op zich.

In game 3 werd de plot nog dikker toen de topspeelster van BCW, Jedenie Beyonce, zichtbaar moeite had. Ze was geveld door de griep en moest zelfs even uit de game stappen om te herstellen. Haar afwezigheid was voelbaar en had duidelijk invloed op de prestaties van BCW. Desondanks vochten ze moedig door, maar Yellow Birds wist de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Een naam die in het bijzonder schitterde gedurende de hele serie was Chiniqua Pengel van Yellow Birds. Ze een constante dreiging voor de tegenstander. Pengel’s dominantie op het veld werd bekroond met de titel van overall topscorer, waarbij ze indrukwekkende 357 punten verzamelde gedurende dit competitie jaar en als kers op de taart werd zij ook nog bekroond als de Finals MVP